Ada masalah dengan mengandungi? Tunjukan Rawatan IVF

Anda ada issues dengan mengandung? Tetapi tidak mahu bagaimana cari cara untuk menyelesaikan issue itu, tidak tahu apa itu IVF?

Ada soalan dengan bagaimana buat rawatan IVF di Malaysia? Sesuaikah dengan aku? Bagaimana caranya? Berapa kosnya?”

Apa itu IVF?

Apa itu IVF? Ia adalah suntikan ubat kepada wanita untuk merangsangkan ovarinya supaya menghasilkan lebih banyak telur, dapatkan mengandungi.

Telur yang telah stimuled akan diekstrak melalui prosedur yang dipanggil ‘ oocyte dapatan semula ‘ di mana licin-memotong dilakukan melalui faraj menggunakan jarum halus di ruang pembedahan.

Ap aitu rawatan IVF? IVF maksudnya adalah in vitro fertilization, iaitu sesuatu proses di mana telur akan disenyawakan di luar rahim, iaitu di dalam makmal.

‘In vitro’ merujuk kepada bekas kaca yang digunakan untuk proses persenyawaan telur yang diambil daripada ovari dan sperma daripada lelaki.

Rawatan IVF yang asas adalah ICSI dan ICSI adalah sesuatu Teknik persenyawaan yang akan digunakan bila terdapat kasus kualiti & kuantiti sperma.

Ianya melibatkan prosedur di mana pakar embriologis akan menyuntik satu sperma ke dalam satu telur. Embrio yang sudah terbentuk akan dipindahkan dalam rahim.

Harga IVF rawatan

Kos untuk IVF rawatan adalah mahal kerana rawatan itu hendak mengunakan teknologi innovasi and terbaik. Terdapat banyak Klinik kesuburan di Malaysia memberikan harga untuk IVF rawatan adalah lebih murah untuk memolong orang yang ada masalak untuk mengandungi.

Kos IVF itu adalah dari RM 10,000 ke RM 12,000 untuk IVF rawatan dibuat di dalam Malaysia. Itu Harga untuk IVF di dalam Malaysia adalah lebih kurang jika perbanding dengan Klinik kesuburan di negara lain.

Kalau anda hendak memahami informasi tentang IVF boleh buat temujanji ke Klinik Kesuburan yang diwujudkan di Malaysia.

ivf malaysia

Rawatan Kesuburan

Terdapat banyak Klinik rawatan kesuburan di dalam Malaysia, orang yang ada masalah dengan mengandungi boleh pergi klinik itu untuk membuat temujanji untuk memahami lebih banyak informasi tentang rawatan tersebut.

Untuk membuat itu rawatan kesuburan, mesti membuat ujian kesuburan, itu adalah mestikan pensakit itu adalah layak untuk membuat rawatan itu. Terdapat beberapa proses membuat itu unjian itu.

Setiap rawatan adalah beza untuk beza individu yang ingin mengantung kepada keputusan sama ada perlukan rawatan seperti ICSI yang untuk orang yang mempunyai masalah sperma atau cuma ubat-ubatan sahaja. Teruntamany, orang yang Harus diketahui umum, dalam isu kesuburan, tiada suatu rawatan yang boleh menjamin kejayaan 100%. 

rawatan kesuburan

Proses IVF yang Berjaya terdapat di dalam Malaysia

Proses IVF adalah mengunakan regimen IVF, itu telah digunakan lama di negara Jepun dan negara yang lain dan telah ada banyak kes telah berjaya dengan proses IVF dan respons yang memberangsangkan dari sakit.

ivf proses

Tips untuk IVF

Untuk mencapaikan proses IVF yang berjaya, penting untuk memahami faktor-faktor yang mempengaruhi kejayaan IVF iaitu umur pasangan wanita, Kuantiti telur wanita, sperma lelaki, kualiti embrio yanf terhasil, kualiti telur wanita, dan Rahim untuk implantasi embrio. Hubungi IVFku untuk maklumat lebih lanjut.

Tips untuk IVF adalah memastikan penghasilan embrio yang elok, itu disebabkan kerana untuk mencapai Berjaya telur yang dikeluarkan mesti adalah berkualiti, iaitu sperma mesti yang berkauliti untuk memastikan kejayaan IVF. 

Selain daripada itu, tips untuk kejayaan IVF adalah ambilkan vitamin dan suplemen yang perlu diambil, proses itu adalah memastikan telur dan sperma yang terhasil berkualiti elok, untuk memastikan kejayaan IVF.

Terdapat beberapa kriteria yang penting untuk IVF, iaitu umur wanita yang ingin membuat rawatan tersebut hendak kurang 32 tahun. Selain itu, wanita yang ingin buat IVF tidak mempunyai berat badan berlebihan. Oleh itu, pensakit wanita yang ingin membuat rawatan IVF mesti buat ujian IVF itu untuk memastikan anda adalah layak untuk rawatan IVF itu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *